fredag 23 december 2022

Betyg…..





Dagens inlägg ska handla om stolthet. Jag har varit mamma i 12 år och det är inte utan att jag ibland har funderar på över hur det ska gå. Hur jag ska fixa allt. 
Men nu verkar det som att min dotter är av en sällsynt sort. Det har hon visat flera gånger i livet. Och Jag litar på henne. 

I går var sista skoldagen för terminen. Jag var och sålde min kropp för att det dagliga brödet skulle tjänas in, så mormor hämtade upp Myset från skolan. Dom drog till C4 för att köpa klappar. 

Klockan 14:00 fick jag information om att betyget gick att finna i appen. Jag kollade på dom, skärmdumpade och skickade dom till Mollie sen började jag lipa. 
Vi har pratat mycket om betygen och jag har förstått att det tagit upp mycket av min dotters tankar den senaste tiden. Att hon haft en viss oro över det.
Hon har bett mej att gissa vilka betyg hon ska få i olika ämnen. Jag har gissat och jag har gissat väldigt lågt.

För hennes betyg var så himla bra. Hon hade 3 A hon hade 10  stycken B och hon hade 3 C. Alltså inget D,E eller F. Jag tror inte någon Människa kan förstå den stolthet jag kände. Jag lipade och lipade och det var minsann först gången jag lipade över betyg. Och ändå har jag ju fått egna betyg genom åren. 

Mollie var stolt, hon pratade om betygen hela kvällen och hon var nära mej. Jag sa att jag alltid är stolt över henne men att idag kände jag det ännu starkare. Jag var så stolt över att vara hennes mamma. 
Hon fick givetvis en gåva och hon fick bestämma mat. Det föll på sushi. Men hon ville inte till restaurangen, hon ville mysa hemma i soffan med tända ljus. Aj aj kapten sa jag och körde och hämtade hem käket.

På kvällen när jag skulle gå och lägga mej tänkte jag på hur jag hade känt under dagen, den lyckan. Den bottnade nog inte bara i stoltheten över hennes betyg. Efter lite analys kom jag fram till att det handlar om att jag inte vetat om hon ska fixa det, om jag har fixat att hjälpa henne fram i livet.
Nu vet jag och det fick jag mer bevis på än bara genom betygen.
Mollie hade med sej en lapp som dom andra kidsen i klassen skrivit på. Dom hade skrivit korta meningar om min dotter. Där stod det bland annat. Snäll, smart, Trevlig, en bra kompis. När jag läste detta så kände jag att jag hade lyckat. Hon är inte bara lyhörd i skolan utan hon uppför sej även oftas väl. Det gläder mej väldigt.
Jag skakade lite på huvudet och sa högt för mej själv:
- Vad har jag gjort för att förtjäna henne?
Jag somnade med en enorm stolthet i bröstet och ett stort leende på läpparna.
Jag tror även att den andra fröken som bär efternamnet Vilhelmsson somnade med leende läppar.
Wow vilken dag.






Jockarp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar