tisdag 13 december 2022

Val av lycka…..





Jag startade ett experiment. Det var inget planerat det bara föll sej så.
Jag vaknade upp till en ny vecka och jag gladdes åt det. Jag var ledig. Jag skickade ett morgon mess till min dejt och jag fick svar tillbaka väldigt snabbt. Hon tänkte på mej.
Tänk att nån tänker på mej, jag blev glad av det. 
Jag satte fötterna på den fiskbensmönstrade parketten och foten kändes bra. Jag blev super glad över det. 
Kennet blev glad att se mej och ännu gladare var han när han fick sin mat. 
Jag väckte Mollie och jag sa:
- Godmorgon lilla hjärtat har du sovit gott? 
Svaret kom.
- Godmorgon mamma. Och bara dom två orden gjorde mej så lycklig och varm i hela kroppen. 

Jag kände doften av kaffe och jag kände en glädje över det. Mollie åt sin frukost sen kammade jag hennes hår när hon spelade piano. Jag var lycklig.
Vi körde till skolan och jag lämnade henne med orden om att jag älskar henne och att jag skulle hämta henne vid skolslutet.
Jag älskar dej med sa hon innan hon skickade med mej en slängpuss och stängde bildörren.

Jag körde hem och det var då jag reflekterade över hur lycklig jag var. Klockan var bara åtta och jag hade redan upplevt så mycket vackert. Jag bestämde mej då att jag skulle se på saker på ett ljust sätt hela dagen. 

Jag drog på mej lager på lager av kläder och tänkte att om det varit en vanlig dag så hade jag tyckt att det var segt med alla kläderna. Nu valde jag att se glädjen i att foten är okej och att jag faktiskt kunde springa.
Jag tittade på Kennet små bruna öron när han sprang framför mej. Jag blev glad av det. Så söt han var. Jag hörde en låt av Ken Ring då en kvinna han älskat dog av en överdos. Jag var lycklig över att ingen i min närhet har drogproblem. 

Jag kände en harmoni mellan hjärta, lunga och övriga muskler. Jag gladdes över min form. Ett lite löv signade ner framför mej och jag blev glad över att jag såg det.

När jag kom hem blev jag bjuden på kaffe på undantaget även det blev jag glad över. Jag hinkade i mej två koppar innan jag gick hem.
Jag tömde ut vattnet på spa-badet och gladdes över att den dränkbara pumpen funkade fint och att jag har bundit mitt elavtal. Jag satte fyr i pannan och blev glad när jag tänkte att vi kan har så varmt vi vill i huset, det är inte självklart för alla vad jag förstår.

Jag satte även fyr i min lilla kamin i verkstan och jag blev superglad över att den funkade utan problem, det var hög luft och med det steg röken precis som det är tänkt.
Jag svarvade lite och jag blev glad av det jag skapade. Jag funderar på att göra om mitt alster men jag gladdes ändå väldigt mycket över hur jag kan förvandla en vacker träbit till något ännu vackrare.

Jag hämtade upp myset och vi körde till Bibblan. Jag älskar det stället och jag blir så lycklig där bland böckerna. Den bok jag skulle låna fanns inte inne men den kommer på onsdag och det blev väldigt glad över.
Vi körde hem och jag tog Kennet på en tur på berget medans myset satte sej för att sy.
Det var en mysig promenad men vissa negativa tankar kom. Jag noterade det och lät dom falla, idag skulle jag se ljuset. Vi gick inom och hälsade på ett par linderödsgrisar innan vi gick hem. Både jag och Kennet uppskattade mötet. Ja svinen med.

Hemma igen och jag lagade middag. Lyckan över att kunna äta mej mätt kom. Att mitt barn kan äta sej mätt. Ja jag var tacksam och glad.

En syssla som jag oftast helst vi spy över angrep jag. Fem maskiner tvätt låg torkat och klart i en hög.
Den skulle vikas och sorteras av mej. Jag lät bli att spy i högen, i stället var jag glad över att vi har så mycket kläder att vi kan vara hela, rena och varma varje dag. Det är en lyx. (Jag kommer nog få återfall framledes vad det gäller illamåendet över tvätthögarna 🤪) 

Mollie skulle på Julcup med handbollen så vi körde in till stan jag var lycklig över vår bil som tar oss från A-B.
Jag gick iväg för en rörelserunda, Mollie kom tjoande efter mej, hon hade glömt sina gympadojor. Det var bara att vända hem. Jag flinade lite och kände en tacksamhet över att hon behöver mej, att jag är hennes mamma och jag ska hjälpa henne.
Jag tog en kort sväng innan jag gick upp på läktaren i idrottshallen och kände lyckan över att mitt barn sprang där nere och hade superkul.
Att hon är frisk och kry och inga bekymmer med någonting. Även det är en lyx.

Det var ett nyttigt experiment men jag kan inte säga att det är speciellt svårt att se det bästa i det som sker. Jag är nog faktiskt ändå ganska bra på det. Visst ibland är livet nattsvart men det fick inget utrymmet till det, inte igår i alla fall.
Jag tänkte att jag ska fortsätta med experimentet en annan dag men då ska jag välja mörker i stället för ljuset. Det kan bli väldigt intressant det.

Jag hade även lite konversation med min dejt men jag får inte riktigt grepp om det. Nu tänkte jag förvisso väldigt ljust. Det var min utmaning för dagen. Jag vet ju att vi mötts av en anledning, frågan är bara vilken. Så jag tänker faktiskt bara vara lugnt och se tiden ann. 
Livet pågår ju liksom precis nu och det är ju attans va kul det är.




Jockarp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar