lördag 31 december 2022

Mot mitt 47:e år…….





Dagen började med grattis, ballonger och present. Frukost på det sen var vi redo att ge oss ut i Berlin. Vi åkte till East side gallery och gick och tittade på alla målningar på resterna av Berlinmuren. Jag har varit vid platsen flera gånger innan men jag ser alltid något nytt och det är alltid en upplevelse. Jag har problem med hemskheterna kontra vackerheten. Det blir liksom stopp i känslorna där.

Vi gick från muren till Alexander platz. Där tog vi en välbehövlig fika. Tanken var att åka upp i tornet med jag hade missat att köpa biljetter så det får bli idag i stället.

En tur till Brandenburger Tor. Platsen där jag har väldigt speciella minnen ifrån. Jag sprang nämligen igenom fredsporten när jag närmade mej målgången i Berlin marathon. Då var jag extremt trött, nu var jag pigg.

Förintelsemonumentet besökte vi också. Ännu en speciell plats som upprättats för att minnas det fruktansvärda som hänt. Historian är brutal och jag funderar på om inte även framtiden är brutal. Världen vi lever i är inte vänlig. 

Hem till hotellet och sen vidare ut igen. En drink till pianospel för att fira min dag innan middagen.

Jag hade ännu en fin födelsedag. Att vara med människor jag tycker om är det absolut viktigaste för mej och min dotter gör alltid sitt yttersta för att fira mej prinsesslikt ;)







Jockarp.

1 kommentar: