fredag 2 december 2022

Maskin……


Booooom



Herregud. Sovmorgon till sju. Jo jag tackar jag. Nio timmars sömn rättade till det mest i kroppen. 
Mat till hunden, kaffe till mej. Bacon, ägg på en macka till barnet.

Jag gav henne lift till plugget sen var det hopp och lek för mej. Kennet och jag tog en springtur på en mil. Vi såg lite kor och en gullig kalv av rasen Dexter på vår väg, vi kikade en stund sen trummade vi vidare i livet.

Jag fyllde källaren med ved, en syssla som tog ett par timmar, det sög en aning i armar och ben av jobbet. Gott.
Problemet just nu är att när jag kör ved som ska eldas upp för att vi ska få värme och varmvatten i palatset så hittar jag alltid en massa svarvämnen. Det börjar bli en rejäl hög med dessa nu. 
Det blev även tid till lite svarv mellan måstena. Jag höll på med en skål då den plötsligt släppte vilket jag tyckte var märkligt. Vid lite närmare titt så såg jag att skruven brustit.  Jag vet snart inte vad jag ska ta mej till. Tror jag ska köra till en verkstad i närheten som jag blivit tipsad om. Kanske dom kan göra en hel hög skruvar till mej, så jag har att ta av ;)

Jag såg inte mycket hopp till att kunna färdigställa den men jag gav det ett försök. Och gode gud vad glad jag är över att jag gjorde det. Den blev otroligt vacker. Jag fick även Wow av Mollie när hon hämtats upp från skolan. Och det var ju skoj.

En hundpromenad på berget. Inte för att jag behövde rörelsen utan för att det var skönt och ljust och för att Kennet uppskattar det.

Korv och makaroner bjöds det på i matväg i palatset. Jag skulle kunnat äta upp allt själv så hungrig var jag men barnet behövde lite hon med ;)

Torsdag ja då står det handboll på agendan för Mollie. För mej blev det pass två i löparskorna.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar