lördag 24 december 2022

Kreativa…….


Nygjorda…..




Mollies första lovdag och hon tog sovmorgon. Det gjorde inte Kennet och jag. Vi var på berget och sprang milen innan det ljusnat. En bra start på dagen. In med hunden i badkaret och han snyggades till inför julen. Det var ett behövligt bad, tjällossning på berget några dagar och gegga som följd.

Mollie vaknade och vi tog en gemensam frukost vilket var väldigt mysigt. Efter det stod det städning på mitt schema, det där är en syssla jag inte prioriterat nåt nämnvärt så nu fick det allt bli första prio. Tre timmar höll jag på och samtidigt tvättade och diskade jag. Allt på en gång. Vi la ner julklapparna i säcken och alla min svarvade alster fick en ny plats. Jag behövde få undan lite saker kände jag.

Efter städ var det fritid. Jag gick ut i verkstan och gjorde om ett antal alster, vissa brände jag på igen och viss svarvade jag lite på och förändrad hela looken. Jag hittade en ny bit som jag petade in i svarven och det blev en vacker liten skål.

In och middagen lagades. Vi hjälptes åt och vi gick omkring och myste i vårt nystädade och fina hem. Det är så hemtrevligt det känns verkligen som vårt hem. Kennet fick en tur på berget sen la jag mej i soffan och vilade lite. Det väntade nattjänstgöring i vedsvängen. Sömn uteblev och när klockan var halv sju sa jag till Mollie att jag skulle gå ut en sväng. 

Jag stoppade i en bit i svarven och jag såg ett mästerverk träda fram, inte mästerverk i form och kreativitet från min sida men alltså träet var så otroligt vackert. Jag visst inte riktigt hur jag skulle reda upp dom känslorna jag fick inombord när jag såg vackerheten
Klockan gick och jag fick lite panik. Plikten kallade men jag ville inte lämna vackerheten. Jag tog in den för avsyning av min dotter och hon älskade den. Men det var framförallt formen hon diggade. Jag är glad över att hon ser och kommenterar det hon ser. Jag är glad att hon tycker saker om det jag gör.

Själv levererade hon två tomteluvor från sin symaskin. En till henne och en till Kennet. 


Sömmerskan…..



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar