söndag 18 december 2022

Svarvande……..








Mollie skulle på en aktivitet till Boda Borg med handbollslaget. Halv nio lämnades hon av vid hallen. Efter det var jag ensam med Kennet.
Kylan håller i sej och nu var jag tvungen att ta en springtur. Vi angrep Mördabacken och det bjöds på en sagolik utsikt. Herregud vad jag är lyckligt lottad.

Jag fick kaffe på undantaget när vi kom tillbaka och det var välbehövligt. Jag kunde inte le med munnen, så ögonen fick glittra lite. Men jag tinade upp så sakta och sen var jag redo för en heldag vid svarven. Så himla mysigt. Jag var på plats till lunch sen kom tant N med särbo för att hämta lite ved. Jag passade på att pausa med kaffe och lussebulle. Trevligt med lite socialiserade.

Ut i verkstan igen. Och mer vackerhet skapades. Jag tog en lite sväng med Kennet innan jag runt 16 snåret skulle hämta upp min lilla dotter. Hon berättade om sin dag och jag lyssnade aktivt, jag var nyfiken på hur hon haft det och vad dom gjort. Hon var väldigt nöjd med dagen men trött.

Ett svarvalster till innan mat skulle lagas, efter det drog jag igång med en ny sats julkola, Mollie gjorde ischoklad. Så mysigt att tassa runt i köket och småprata medans vi pillade med våra grejer. En fin kväll.

Jag gick ut endast iförd en mössa på huvud, det var kyligt men det varma vattnet väntade mej, allt var mörkt och tyst. Där satt jag och tittade på en helt otrolig himmel. Vilka kvällar det levereras denna vinter. Jag såg ett fenomen, det såg ut som ett stjärnfall med ljuset förflyttade sej vågrätt i stället för lodrätt. Jag funderade över vad det var. För att vara på den säkra sidan önskade jag mej i alla fall. Om det nu var ett stjärnfall var det dumt att gå bet på den önskan.
Det hände även något i väster, det var en svag vind från det hållet, det noterade jag på röken från skorstenen. Men det kom in några väldigt märkliga moln, jag har nog aldrig sett himlen på det sättet och jag önskade så att jag hade haft någon att dela upplevelsen med. Mollie låg inne och chillade så henne var det då rakt ingen mening att involvera i mina upplevelser. Men det var en intressant stund jag hade där i min stillhet.
Godnatt tidigt. Aktiva dagar tröttar.






Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar