söndag 1 januari 2023

368……







Dag två i Berlin startade med ännu en rejäl frukost. Vidare ut på stan. Vi tog våra apostlahästar och gick till Alexander platz  där åkte vi upp i tornet som mäter 368 meter. 
För mitt resesällskap var det lite läskigt att åka upp i röret, själv tänkte jag inte så långt när jag såg meterräkningen på displayen. Den stannade på 203 meter.
Och ja. Utsikten var storslagen. Vi hängde kvar ett bra tag och knäppte lite bilder och bara stod och spanade ut över Berlin. Jag fick ett litet hum om hur brutalt stor staden faktiskt var.

När vi kom ner var det dags för glassdiet. Jag lät bli dom galet stora glassarna och tog en slät kopp kaffe i stället. Galet gott det med. Och jag gladdes åt Mollie tindrande ögon när hennes beställda glass kom in :)

Vi strosade vidare i stan och tog oss in på en marknad. Lite brända mandlar passade bra som mellanmål. Lite parkbänkshäng sen siktade vi in oss mot hotellet, jag har missat den där lilla detaljen om att boka ett bord till middagen och tydligen var det inte det enklaste att göra det på seneftermiddagen på nyårsafton. Upps. 
Men tänk att det löste sej och vi blev mätta även den sista dagen på året.

Och aldrig någonsin har jag upplevt det jag upplevde på paradgatan Unter den Linden mellan åren 2022-2023. Gode värld säger jag bara. Flera hundra tusen människor som sköt raketer hej vilt. Det small och exploderade överallt, människor överallt. Det var en aning stressande innan man vant sej. 
Mollie vande sej knappt men klocka 24:00 hade hon slappnar av en aning vilket var bra. Jag trodde ett tag att jag skulle tvingas gå hem med henne i förtid. Vi såg på fyrverkeriet och önskade varandra ett gott nytt år. 
Och måtte det bli ett vackert år med massor av vänlighet och roligheter. Ja jag måste ju önska det i alla fall.





Jockarp.

1 kommentar: