lördag 28 januari 2023

Ett stort tack….






Sovmorgon till sju. Mat till hunden och ut med honom, kaffepannan sattes igång och jag gick ner i källaren och satte fyr i pannan. Mollie väcktes upp till doften av snitzel. Jag är en hejare på det. Den serverades med ett glas mjölk vilket uppskattades.

Jag körde henne till plugget och för dagen var det till en annan skola i kommunen. Hon skulle ha hemkunskap. Vi slirade in precis på minuten och jag sa till henne att skynda på.

Hem och ut på berget i löparskorna. Det var motigt i början, anledningen oklart men det lättade efter några kilometer som väl var. Solen sken på mej och himlen var knallblå. Det var lätt att föreställa sej vad som komma skall. Våren vi väntar på dej.
Jag rasslade in 19 km vilket var bra för dagen.

Lite kaffe efter springturen sen var det dags att ta tag i en krånglande hydrofor. För mycket vatten och för lite luft. Detta är nu avhjälpt och nu spinner hon som en katt igen.

Mollie hämtades upp i skolan och sen väntade veckohandling.
Det var mycket varor men vi var två dom hjälptes åt med bärandet.
Eftersom det var så galet vackert väder blev det ännu en sväng på berget men nu i promenadskorna.
Jag tog en vända förbi brevlådan, jag är sällan där och det brukar ju inte komma så mycket roligheter i den lådan.
Men det låg ett kuvert som var handskrivet och inuti fanns ett kort, jag blev glad ända in i själen, någon tycker jag ger energi. Vem det var som skrivit och vad det är jag ger vet jag inte riktigt men jag blev väldigt glad över kortet. Det var en vacker handstil, jag önskar att jag kunde skriva så vackert.

Hemma igen och jag kände doften redan på trappan. Lilla fröken hade gjort en björnbörspaj. Pajen fick vänta, jag skulle laga middag. Den lagades och åts, vi hade mysiga samtal vid middagen och mätta det blev vi.

Jag gick ute och svarvade mej ett par ljusstakar, jag kände att vi behövde nya och jag behövde skapa något. Dom blev vackra och jag blev väldigt glad över dom. Dom prydde bordet när det formidabelt goda pajen vältes ner.

Ett bad på altanen och massor av minuter bakom pianot bestod resten av min kväll av. 
Jag har ju hållit på att önska mej en massa när jag fick tre bitar på pepparkakorna i vinter men nu lägger jag fokus på stjärnfallen och hoppas på bättre lycka där.
Jag såg stjärnfall när jag badade och jag önskade och log.







Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar