tisdag 31 januari 2023

Tyger……




Tre timmar sov jag efter natttjänst. Det gick lätt att
gå upp, solen sken och fåglarna börjar dra igång sina trudelutter. Tror dom det är vår?
Hund ut och kaffe i solgasset.

Jag tänkte sprungit en mil men jag kände att jag var matt i kroppen och jag mådde inte riktigt bra, något spökade i kroppen.
Jag kände en orkeslöshet och en oro, fingret kunde inte sättas på känslan så jag tog en promenad med Kennet.
Upp på berget och där stod jag och vrålglodde ut över mitt hem och Vesan en stund sen gick jag vidare.

Hemma tryckte jag i mej lite mat, jag hoppades på att jag skulle må lite bättre, men icke. Jag gick ut i verkstan, städade lite, eldade lite, drog i en bit i svarven. Svarvade lite men nja jag ville inte färdigställa något. Det skavde i kroppen.

Klockan blev halv tre och myset skulle hämtas upp, hon hade två väninnor med sej på släptåg. Dom skulle visst också med. Vi åkte till syaffären, Mollie behövde tyg och hon hade fått ett presentkort av mej i julklapp så det skulle hon sätta sprätt på.
Jag intervjuade killen i kassas om lite allt möjligt. Jag fick reda på att dom hade ca 17000 olika tyger i butiken. Sjukt sa jag.
Vi tog en sväng inom ekohallen när vi ändå var i krokarna, tvättmedel och lösgodis för mej. Naglar, ansiktsmasker och annat lull lull till tjejerna.

När vi kom hem kände jag mej en aning starkare, en promenad med Kennet på berget och himlen var underbart ljus och vacker.

Kidsen röjde typ hela huset och jag var en aning trött efter de sista dygnet.
Men jag bet ihop och visade mej som den coooola mamman till Mollie, den som jag faktiskt är ;) 

När tjejerna åkt hem gick jag bums ut och satte mej i badet på altanen. Det var helt tyst, det enda jag hörde var vinden och gosse vad jag behövde den tystnaden.
Månen var inte full men den lyste väldigt klart ner på mej där jag satt. Hela himlen var full av stjärnor. Jag fick nypa mej lite i armen där jag satt. Jag sa en massa svordommar och avslutade med vad bra jag har det. Jag behövde svära lite för att förstärka så jag skulle fatta. 
Jag är så sjukt lyckligt lottad.





Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar