fredag 13 januari 2023

Ny dejt?

Min lilla sjukling.


Jag var ute tidigt på promenad med Kennet. När jag precis kommit innanför dörren ringer Mollie och undrar var jag är. Jag hörde på henne att hon var risig. Hela dagen fick planeras om. Vi la oss på soffan och vi somnade alla tre.
Klockan tio vaknade vi och då var min dotter hungrig. Det var bra. Hon fick mat och jag tog en kaffe.

Jag hade tänkt ett långpass i löparskorna men det förhandlades om till en mil. Kennet skulle egentligen inte följt med men en mil var lagom för honom så han fick faktiskt hänga på.

Hemma igen och jag växlade några ord med min dotter, hon var lite piggare. Hon skrev en handlarlista till mej sen körde jag till stan och investerade det som stod på lappen. Jag köpte även ett par paket med glass. Det måste man ha när man är dålig.

Hon målade naglarna när jag kom hem så jag packade in grejerna och begav mej ut en sväng. En vril låg på min arbetsbänk i verkstan och den var perfekt. Jag kunde inte låta bli den på något sätt. I med den i svarven och jag skapade mej en skål.

Middagen lagades och därefter spelade vi piano båda två. Mollies lärare kom förbi med hennes mattebok. Snacka om att ha världens bästa lärare va. Mollie pluggade matte och jag slet med mina noter.

Och så var det de där med dejtandet. Nej nej och åter nej. Jag har får förslag och inviter men jag är inte redo att åter smaka på nederlagets bistra smaker när dejtandet ta slut. 
Nix pix inte redo för det så just nu låter jag vuxet bli att få smaka även på det söta som smaken av nydejtande ger. Tack men nej tack.

Jag har även ingått en pakt med mej själv. Och det är att nästa kvinna som ska komma in i mitt liv verkligen ska få bevisa att hon menar allvar. Inte bara provcykla, testa och gå vidare. Jag är värd så väldigt mycket mer och ser man inte det så får man inte heller chansen. Jag kommer vara stenhård när den dagen kommer. 
Jag har kört med ärlighet och en extrem öppenhet i alla mina relationer och dejter men tyvärr har jag inte riktigt fått det tillbaka. Så det där med att bemöta andra som man själv vill bli bemött har inte riktigt funkat.
Men tills hon fröken menar allvar kommer ridande på sin vita springare så sitter jag hellre ensam under min korkek och luktar på blommorna.




Jockarp.

1 kommentar:

  1. Du är klok som en bok du.Tänk på dig själv och din familj i första hand. Ha en underbar helg.

    SvaraRadera