torsdag 19 januari 2023

En bättre dag…..



Onsdag och ledig dag. Jag prioriterade sömnen. Jag spatserade inte upp fören klockan var sju. En kopp svart och lagning av mat till Mollie.
Jag körde henne till skolan sen strosade jag runt och tog bort lite tomtar som min dotter strategiskt placerat ut i hela palatset. Jag måste försöka avveckla julen lite.

Klockan 10 kom min pianolärare och han hade med sej noterna till mitt absoluta favoritpianostycke. The River Flows in you. Att han hade dom med sej var inte så konstigt då jag hade skickat låten till honom med frågan när han trodde jag skulle kunna klara av att spela de vackra stycket. Han berättar då att han hade noterna till den och givetvis frågade jag om han kunde spela den live för mej. 
Det kunde han och jag bjöd honom till att börja bums. Herregud så vacker det var. Alltså jag blev så sjukt imponerad. Jag är lyckligt lottat som träffat denna snubben. Han är väldigt optimistisk för han lämnad kvar noterna med orden, den kan du och Mollie träna på ;)

Träningen för dagen gick sådär. Det var väldigt svårt det är liksom som att läsa två olika böcker och en bak och fram. Ja jag har det tufft men om min pianolärare säger att jag kan lära mej så kan jag nog lära mej.

När vi var klara selade jag på Kennet och rev av milen. Jag har inte sprungit på några dagar och det märktes. Jag hade väldigt mycket kraft i kroppen och faktiskt försökte jag provocera fram lite mjölksyra på väg upp i backarna. Men Nix pix, ingen syra där inte.

När jag kom hem väntade det fika på undantaget. Kaffe och en Mariabulle. Jo jag tackar ja.
Efter det gick jag ut i verkstan en stund innan det var dags att hämta upp myset från skolan. Jag gick ut en stund till innan middagen skulle lagas och jag levererade en liten skål av körsbär. Men jag kunde inte fokuserar riktigt. Jag ville spela piano. Så efter falukorven intagits så satte jag mej ner vid dom svartvita tangenterna och kämpade på med läxan. Vid fösta spelandet så trodde jag att jag aldrig skulle fatta. Det var sååååå svårt. Mollie kom och rev av den lätt som en plätt och jag blev nästan lipfärdig. Det såg så lätt ut för henne.

Jag satt där i en halvtimme och fatta, jag nailade den.
Alltså när poletten trillade ner var det ren skär lycka. Men visst jag kände det i huvudet senare på kvällen. Jag var trött. Jag är inte van vid så hög koncentrationsnivån.

Jag tog ett bad på altanen och efter det en långdusch. Innan tandborstningen så drog jag av låten ännu en gång på pianot. Den satt. Boooom.

Tidigt i säng men en bok under näsan.

För dagen väntar föredragshållning hela dagen och i natt ska det staplas pinnar. Fullspäckat med andra ord.




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar