torsdag 12 januari 2023

Nybörjare…..





Mollies första dag i skolan efter jullovet. Det är bra när hon är i skolan, hon är vetgirig och ibland kan jag inte stilla det behovet. Hon fick lift till plugget av morfar. Jag var upptagen med min skönhetssömn efter nattjobb.

När jag vaknade klockan tio drog jag bums ut på en mil, vi tog det lugnt. Kroppen är inte riktigt i stämning efter dom vakna nätterna. Men jag mådde väldigt bra efter avslutad springning. 

Jag gick ut till svarven och gjorde en urfin skål som jag eldade på och sen slipade jag bort en del av det svarta. Jag var supernöjd.

Mollie och en kompis hämtades upp i plugget och tjejerna hade fullt upp med sminkningssakerna som Mollie fått från sin julkalender. Mysigt att lyssna på dom när dom grejar.

Middagen lagades och det var mysigt att sitta och prata med tjejerna om betyg, killar och skolan. 
Vi pratade om min kommande aktivitet. Båda tjejerna har nämligen spelat/spelar för min blivande pianolärare. Jag berättade att jag var nervös över mötet och över hur Vidar jag skulle reda upp det.

Pianoläraren kom och vi spenderade en timme ihop. Så himla mysigt, han berättade om sin uppväxt när han satt bredvid sin pappa och läste noterna när fadern spelade. Pianot har funnit i hans liv sen han var sex år gammal. Ja sa att det var fuskigt att jag var så gammal när jag skulle börja. Pianoläraren berättade då att han var 35 år när han började lära sej svenska och det har ju gått bra. Humf ja det har det faktiskt. Men visst jag har en resa framför mej, det har jag ju. Men jag gillar resor som man inte riktigt vet vart dom leder.

Jag gick och la mej nästan direkt efter avslutad pianolektion och när jag låg där i sägen tänkte jag att jag minsann ska vara tacksam över att jag ges denna möjlighet att som 46-åring kunna lära mej nya saker. (Även om det är lite motigt)

Lättare att svarva än att spela piano,,,



Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar