måndag 7 november 2022

Den 4:e dejten…..

En bro…under en bro.



Jag och Kennet lämnade byn när vi väckt upp Mollie från dom döda. Hon var helt slut efter Islandstrippen. Det var inte jag ;)
Jag var väldigt pigg, vi körde mot Göteborg och resan tog tre timmar. Kaffet stod klart hos min dejt när jag kom fram. En lyx jag gärna vänjer mej vid. 

Vädret var okej så vi beslutade oss för att ta en sväng, Kennet behövde komma ut och röra på sej lite. Mot smithska udden. Det var vackert där och det fanns en hel del historia knuten till platsen. Bland annat var det på den platsen där blåvalen (malmska valen) som finns på naturhistoriska museet strandade och fick sätta livet till under plågsamheter. 

Man har även brutit och skeppat gatsten från egen hamn på platsen till bland annat Tyskland. Olika historier men på samma plats.
Vi läste lite om detta men annars var vi mest på platsen för att njuta av den vackra naturen.

Vi tog en sväng till röda Sten. Under Älvsborgsbron, där minglade vi en stund innan vidare färd mot ett mathak. Inte vilket hak som helst, Nix pix vi skulle till Långedragets världshus. Det var otroligt vackert och smakfullt i restaurangen, lite folk och en väldigt, väldigt speciellt hovmästare vid namn Hans. Jag vet mycket om Hans nu och Hans vet en hel del om Leonora.
Hans hade en portugisisk vattenhund vid namn Curly hon var alltid på plats när Hans jobbade. Men hon höll sej på avstånd från den lille Jack Russel killes som var på besök i restaurangen. Klokt av Curly ;)
Maten då, jo gosse så gott, det var absolut bland den godaste fisk och skaldjurs sopporna jag någonsin tagit i min mun.
Gode värld säger jag bara. Min dejt slog till med en Hjort som jag givetvis fick en bit av som jag lät smälta i munnen. Fin mat och ett bedårande vackert sällskap. Hon ville inte ha någon dessert på restaurangen så notan betalades och vi körde hem. 

Kvällen och natten var även den väldigt behagfull. Givetvis var min sömn inte högsta prio. Men jag fick vackert hålla fingrarna i styr då det väntade jobbedag för min dejt. Sömn var nödvändig.
Kennet skulle upp runt fyra och göra stan, så vi tog en sväng, det ösregnade så utsiktsplatsen som vi passerade bjöd inte på nåt speciellt uppsendeväckande. Han gjorde vad han skulle sen var det sängen igen. Stora skeden, lilla skeden, stora skeden. Jag det var en hel hög med olika skedar och jag må säga att jag uppskattar allt som handlar om närhet med denna kvinna. Sked som sked.
Klockan var slagen och jag njöt av att vara med henne i hennes morgonbestyr, att se hennes vardag. Att veta vad hon pratar om när vi i framtiden pratar om just det specifika. Jag Älskar att få uppleva och skapa minnen i mitt inre.
En fin morgon alltså.

Eftersom det envisa ösregnet fortfarande höll i sej så gav jag henne lift till Sahlgrenska innan jag och Kennet vände hemmet. Jag körde minsann henne ända fram till dörren. Storstilat må jag säga ;)

Ja det var dejt fyra det, en mycket bra dejt må jag säga.
Femman får vänta på sej lite men vi är där båda två, där att vi vill ses igen. 

Dom spanar dom där två….



Jockarp.

1 kommentar: