torsdag 3 november 2022

Mot Island….





Promenad med hunden, äggstekning till dottern. Jodå som vanligt var servicecentralen igång. Men dagen skulle skilja sej åt från övriga dagar.
Vi fick lift till stan och där hoppade vi på tåget mot Kastrup. Två timmar senare hoppade vi av. Igenom säkerhetskontrollen och vidare till pölsehaket. 

Från gate 14 A tog vi oss sen hela vägen till Reykjavík .
När vi hoppade ur planet möttes vi av en väldigt kylig överraskning. Herregud jag har ju sprungit med småbyxor hemma och nu fnulade jag på att krypa i långkallingarna.

Vi tog en promenad i stan innan vi gick till hotellet. Mollie uppmärksammade ett hak som hade inhemsk mat. Det ville vi ha. Lamm och fisk ställdes fram på bordet och vi smakade av varandra. Farligt gott må jag säga. Kostnaden för läckerheterna blev 7000 isländska kronor. Jag undrar om jag kommer lära mej det där med pengarna innan vi ska hem igen. Hur svårt ska det va?

Ett hotell mitt i stan, det låg helt perfekt och damen i receptionen var lika pratglad som jag. Till min stora glädje fanns det kaffe på rummet. Det är alltid ett extra plus tycker jag. Så gott att kunna ta en kopp när helst man blir sugen. Lite som hemma liksom. 

Jag gick en kvällstur för att kolla upp lite saker till nästkommande dag, Mollie blev kvar på hotellet. När jag hittat det jag sökte ringde jag upp min dejt. Det blev ett långt samtal. Jag tycker att samtalen med henne är helt underbara. Jag njuter varje gång jag har henne i luren, jag lär samtidigt känna fler och fler dela av personen. Och jag gillar delarna, mycket.








Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar