tisdag 29 november 2022

Frihet……

Alltid sol i Jockarp. 


Måndag och det stod fri lek i min almanacka, jag älskar just det, det inträffar alltför sällan bara.
Jag tog en promenad med Kennet i mörkret, innan kaffet koktes. Mollie hade beställt stekta ägg till frukost och som den kanon mamma jag är så blev det stekta ägg. Hon var trött som en gnu och såg helt färdig ut när hon satte sej till dukat bord. Jag flinade lite för mej själv. Dom vet inte vad som väntar dom i livet med ansvar och tidiga mornar, vilket brutalt uppvak det kommer bli en vacker dag ;)

Jag körde henne till skolan och så en snabbis in på gummiverkstad för att kolla däcktrycket, jag hade fått nåt larm i bilen om lågt tryck, jag pumpade i lite luft hemma men fick inte bort larmet. Två knapptryckningar senare var det borta. Bra där.

Hem och i löparskorna, 15 km blåste jag till med och det var behövligt. Jag måste prioritera lite längre pass när jag har utrymme för det. Det är mycket annat i den där kalendern nu för tiden.

Ett par koppar kaffe och en omelett bjöd jag mej på när jag kom hem. 
Jag gick ut och lekte lite i min verkstad, och för dagen satte jag fyr i kaminen, det är något visst med det där. Jag gjorde färdigt byrån och det där med trä, ja, kan man annat än att älska det. Det är så levande och det fick jag erfara när lådorna hade bagnat, helt omöjligt att få i dom i rätt position. Men jag slipade ner dom en del sen satt dom som en smäck.
Jag visade stolt upp min byrå för Mollie när hon kom hem och hon sparade inte på Wow:en. Hon gav mej en utförlig rapport om vad hon tyckte. Allt var skitsnyggt. Jag tyckte den var en aning blarrig med tre olika färger men hon älskade den. Kul.

Jag skar ut lite svarvämne med motorsågen och herregud vilken vackerhet jag hittade. En bit rötad bok, det var så vackert så jag trodde inte det var sant. Tänk att sånt finns att finna i vår egen skog. Hej lyx.

Vi tog en bullfika och efter det fick miste K en till runda på berget. Vi var ute över en timme och det började mörkna. Hem och in i duschen sen väntade ännu en kväll i gympahallen. Träningsmatch. 
Klockan 20:00 var vi hemma igen efter seger och tre strutar av unga fröken Vilhelmsson. Jag drog igång middagen och en maskin tvätt.
Halv nio satt vi till bords och samtalade om dagen. Herregud vad bra vi har det.

Rötad bok. 




Jockarp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar